Du tänker på annat än städning
 • Curabitur nunc neque, porttitor in placerat et.

  Vivamus at justo eros, in dapibus orci. Fusce sagittis, orci sit amet egestas aliquam, nisi tellus laoreet ante, vel ultrices urna diam et erat.

  Featured Img 2
 • Aliquam sit amet lacus orci 2

  Mauris mauris lectus, bibendum sit amet lobortis mattis, hendrerit non enim. Fusce ac duielit, etmalesuada

  Featured Img 1
 • Ut convallis ultricies nisl 3

  Nam aliquam molestie odio, id egestas magna gravida eu. Curabitur massa metus, commodo non aliquam Read More

  Featured Img 2

Vad är RUT?

När du som kund använder dig av HemMaids tjänster kan du använda RUT-avdraget på din faktura. RUT-avdraget är en skattereduktion som innebär att du kan göra avdrag upp till 50 000 kr per år för hushållsnära tjänster. För att kunna nyttja RUT-avdraget måste du bo i eller äga bostaden där de hushållsnära tjänsterna används.
I praktiken innebär detta att 50 procent av arbetskostnaden för våra tjänster blir avdragsgillt när du först har anmält detta till skatteverket. Mer info om RUT på skatteverkets hemsida


Exempel på tjänster som ger avdragsrätt

skatteverket finns en detaljerad lista över vilket husarbete som räknas som hushållsarbete och vilket som räknas som RUT-arbete. Där finns också detaljerad information om vad som krävs för att få skattereduktion för respektive typ av hushållsarbete.

Länk till lista över vad som räknas/inte räknas till hushållsarbete som du kan få skattereduktion för >>


Fler vill ha städhjälp hemma

Allt fler i Sverige köper städhjälp till hemmet med hjälp av det så kallade RUT-avdraget. Avdraget innebär att myndigheten Skatteverket hjälper till så att städningen blir billigare. Fortfarande är det vanligast med städhjälp i områden där det bor många som äger sina hus och lägenheter. Men allt fler äldre och personer som bor i hyreslägenheter kontaktar nu städföretag för att få hjälp med städningen hemma. Hittills i år är det 20 procent fler än förra året som har använt RUT-avdraget, enligt sverigesradio.se

Featured Img 2