Du tänker på annat än städning
 • Curabitur nunc neque, porttitor in placerat et.

  Vivamus at justo eros, in dapibus orci. Fusce sagittis, orci sit amet egestas aliquam, nisi tellus laoreet ante, vel ultrices urna diam et erat.

  Featured Img 2
 • Aliquam sit amet lacus orci 2

  Mauris mauris lectus, bibendum sit amet lobortis mattis, hendrerit non enim. Fusce ac duielit, etmalesuada

  Featured Img 1
 • Ut convallis ultricies nisl 3

  Nam aliquam molestie odio, id egestas magna gravida eu. Curabitur massa metus, commodo non aliquam Read More

  Featured Img 2

Frågor och svar

Hur blir jag kund?

Vi vänder oss i dagsläget till privathushåll. Fylla i en kontaktformuläret under Kontakta oss och du ska fa ansvar inom kort. Vi inleder med ett kostnadsfritt hembesök och vi går igenom era önskemål, eller direkt boka online vid din akut behov.

Hur snabbt kan ni starta upp?

Vanligtvis kan vi starta upp inom 1 – 2 veckor från det inledande hembesöket eller via boka online. För den tidigare bokning försöker vi planera i en tid för ditt bästa. Vi är flexible och försöker alltid anpassa oss till dig som kund. På helger och röda dagar börjar första städningen mellan 08:00-09:00.

Vad innebär i abonnemang?

Vii kommer hem till dig och städar kontinuerligt under en förutbestämd dag under vardagar. Infaller städtillfället på en röd dag så kontaktar vi dig för att boka om det. 

Är det bindningstid?

Vi har ingen bindningstid på något av våra abonnemang. En månads uppsägningstid tillämpas.

Har ni nöjd-kund garanti?

En kvalitetsgaranti träder i kraft vid eventuella brister inom utförd städning eller uppdrag vilket innebär att vi åtgärdar snarast eller senast inom 24 timmar från att vi har blivit underrättade, vilket ska ske senast två dygn efter utförd tjänst eller efter överenskommelse.

Hur fungerar RUT-avdraget?

För att få skatteavdrag ska arbetet vara utfört i eller i anslutning tillprivatkund eller dennes föräldrars bostad eller fritidshus. Husavdraget, som omfattar både rot (renovering) och rut (hushållsnära tjänster), ger skatterabatt på upp till 50.000 kr inklusive moms per person i respektive hushåll och beskattningsår. Som privatkund får du skattereduktion på 50 procent av arbetskostnaden direkt på fakturan. Vid användande av skattereduktionen nästan halveras priset så när som på kostnader vi har för material, utrustning och eventuell transport av personal. Dessa kostnader ingår inte i avdrag för arbetskostnader vid hushållsnära tjänster.

Möjlighet att ni jobbar helger?

Vi jobbar gärna på helger men tänk på att priset blir något högre eftersom vi har en skyldighet att betala ob-tillägg till vår personal för arbete på lördagar och söndagar. På helg utgår även en startavgift som täcker startkostnader för vår personal och bilpark. Ring vår trevliga kundtjänst för mer information och offert.

Är ni försäkrade?

Ja, HemMaid har en skadeförsäkring, upp till 10 miljoner.

Har ni F-skattsedel?

Självklarhet, vi har f-skattesedel.

All priserna på hemsidan efter rutavdraget och inklusive moms?

Ja, alla priser på hemsidan är efter RUT inkl moms.

Arbetar ni i hela Stockholm eller bara innerstad?

Vi arbetar i hela storstockholm, ett krav är att det ska gå att åka kollektivtrafik till adressen. Om ni bor utanför SL:s trafiknät tillkommer en inställese kostnad på 350 kr.

Ska jag fa en provstädning?

Du bokar enkelt in ett datum som passar på förstasidan och välje en gång uppdrag (minst tre timmar) i boka online, därefter får vi veta om du vill fortsätta eller inte.

Vad bör jag tänka på inför städningen?

För bästa resultat ber vi dig att plocka i ordning kläder, leksaker eller andra prylar så att vi kan städa effektivt. Du ska även ha möjlighet att stanna ca 15 minuter för en genomgång av bostaden med den som ska utföra städningen alternativt med en medföljande arbetsledare.

Vem ansvarar för städmaterial?

Ni som kund står för städmaterial och för en fungerande dammsugare.

Hur betalar jag? Faktura eller kontant?

Du blir fakturerad månadsvis i efterskott. Du har sedan 14 dagar på dig att betala fakturan. Tre olika betalsätt att välja mellan: Faktura per post (30 kr), Faktura via E-post (pdf) och Autogiro.

Mer info på:

http://www.skatteverket.se/skatter/husarbetenrot/fakturamodellen.4.2e56d4ba1202f95012080003878.html

Är det alltid samma person som kommer hem till mig?

Ja, vid städning hemma är det alltid samma person/personer, utom vid sjukdom och semester.

Har er personal erfarenhet?

Samtliga anställda på HemMaid har erfarenhet av städning hos privatpersoner innan anställning. De går även en internutbildning i bl.a städteknik och materialkunskap.

Vad händer om något går sönder?

Vår ansvarsförsäkring täcker skador som vållats av vår personal i samband med städning. Du bör meddela oss snarast om du märker att något blivit skadat.

Om jag inte är nöjd med städningen, hur gör jag då?

Anmäl detta till oss under fliken kundsidor senast 24 timmar efter avslutat städpass. Bifoga gärna bild. Vi återkommer inom 24 timmar (vardagar).

Hur mycket städtid behövs?

För att fastställa städtid utför vi alltid ett kostnadsfritt hembesök där vi tillsammans med dig som kund fyller i en checklista med aktuella städmoment och prioriteter. På så sätt får vi fram en rimlig städtid för just din bostad. Eller du får boka direkt online om du vet precis details av städbehov.

Ska jag lämna ut nycklar?

Nej, om du garanterar att alltid vara hemma när städningen ska påbörjas behöver vi ingen nyckel. Om överlamnar du nycklar, vi försöker anpassa oss till dig som kund. Den vanligaste varianten är dock att vår arbetsledare möter upp er på plats i städobjektet aktuell morgon/fm. I övrigt enligt överenskommelse vid bokningstillfället. Vanligtvis så kvitterar vi ut en nyckel vid första städtillfället.

Hur får jag tllbaka nycklarna?

Vi är flexibla och försöker alltid anpassa oss till dig som kund. Den vanligaste varianten är att vi antingen droppar nyckeln i lägenhetens eller villas brevinkast eller postlåda vid entrén. Vid uppdrag i villa enligt övrig överenskommelse vid bokningstillfället.

Nycklar och larm?

Första städningen måste du möta upp för att släppa in, vi kan därefter lägga nycklaran i er brevlåda när vi går alternativ behålla dessa. Blir du abonnemangskund så är det enklaste alternativet för båda parter att vi får en uppsättning nyckler. Dessa kvitteras givetvis skriftligt och får en märkning som endast vår personal kan spåra.

Måste jag vara hemma vid första städtillfället?

Ja, för bästa resultat är det viktigt att du träffar den som städar så att du kan berätta hur du vill ha det städat och upplysa om möbler eller ytor som är extra känsliga. Men det kräver inte att du stannar under städningen.

Måste jag vara hemma under städningen ?

Nej, du behöver inte vara hemma. Många av våra kunder har låtit oss kvittera ut nycklar, detta underlättar vår arbete men är dock inget krav.

Efter första städtillfället, måste jag kontakta er för att få fortsatt städning?

Ja, det är väldigt viktigt att du kontaktar oss om du även i fortsättningen vill ha städning. Vi vill då också gärna ha feedback från första städningen.

Hur avbokar/ändrar jag ett städtillfälle?

Enklast är att du går in på fliken kundsidor och väljer ditt önskemål om ändring.

Kan jag avboka i sista minuten?

Vid sista minuten avbokning tar vi ut full debitering. Om ni har avtal med oss för städning hemma så kan ni avboka tre arbetsdagar innan städtillfället utan debitering. Avbokningar måste dock ske på vardagar och ska meddelas till kundtjänst per telefon (ej lämnas på telefonsvarare) eller skriftligt via brev eller mail.

Vad händer om jag glömmer att avboka, lämna nyckel eller att vara på plats som vi hade kommit överens?

Om våra medarbetare kommer på plats och kan inte utföra sitt jobb pga kundens fel, måste vi ta betald för medarbetarnas förlorad tid. Vi debiterar minst tre timmar på vår tariff dvs 3x 190 = 570kr.

Featured Img 2